Clasa a V-a lecția 28 - 22 feb 2018

From Algopedia
Jump to navigationJump to search

Anunț

Sîmbăta aceasta se va desfășura concursul Info Oltenia. Nu puteți participa la Craiova, deoarece el este doar pentru olteni, dar puteți participa la infoarena, online. Concursul încă nu a apărut pe site, sper că în curînd. Cel mai probabil că va începe după-amiază, probabil ora 13:00 sau 14:00, deoarece el va porni întîrziat față de concursul local.

Vă încurajez să participați. Concursul va avea secțiunea de clasele 5-6, deci este posibil ca problemele să fie mai grele. Nu vă descurajați, nu vă cere nimeni să faceți toate problemele, iar eu știu ce știți voi, nu am nevoie de concursuri să îmi spună. Ar fi util pentru voi, încă un concurs de pregătire. Încercați să luați cît mai multe puncte.

Comentarii tema 26

  1. Unii din voi încă nu setați -Wall și -O2 în Code::Blocks, sau nu vă uitați la avertismentele de compilare. Foarte grav. Vinovații sînt: Cojocaru, Dobre, Fares, Iordache.
  2. La compus unii din voi nu ați înteles că citirea si scrierea vectorilor trebuiau făcute separat. Scrie în enunț. Mai multă atenție, la olimpiadă veți rata dacă nu citiți cu atenție enunțul.
  3. La felinare, atunci cînd verificați dacă toate elementele vectorului sînt 1 unii din voi nu v-ați prins că este totuna cu o căutare de element zero în vector. Unii ați scris cod urît, cu stegulețe și ineficient.
  4. Unii din voi încă nu indentează corect, ceea ce mă face să nu pot citi codul. Ei sînt: Cojocaru, Petcu, Cadîr, Stancu.
  5. La felinare, aproape nimeni nu s-a gîndit că ați putea să aflați rapid dacă toate felinarele sînt aprinse folosind un contor de felinare aprinse. El se decrementează atunci cînd un felinar se stinge și se incrementează atunci cînd un felinar se aprinde.
  6. La felinare, unii din voi s-au prins că pot declara vectorul de 4098 elemente, bravo!
  7. La felinare unii dintre voi nu v-ați prins că puteți să vă deplasați circular în vector. Pentru aceasta trebuie ca atunci cînd indicele i ajunge la n să îl resetați la 0. Aceasta se poate face cu un test sau, mai elegant, executînd în loc de i++ instrucțiunea i=(i+1)%n;
  8. La culori1 puțini dintre voi s-au prins că pot recalcula ușor vectorii de frecvență de la un șir de k copii la următorul.
  9. Nu trimiteți surse cu rezolvări parțiale pentru a vedea ce punctaj luați! Tot pescuit se cheamă și este foarte rău! Faceți-vă propriile voastre teste și testați programul până ce sînteți convinși că va lua suta de puncte. Abia apoi trimiteți la varena! Dacă mie nu mi-ati da un program neterminat, nu i-l dați nici lui varena!
  10. Pentru problemele pe care le dau la concurs trebuie să trimiteți rezolvări și în cadrul temei, chiar dacă ați luat 100p în concurs. Dacă nu ați luat 100p în concurs continuați să lucrați la probleme încercînd să luați 100p la temă.

Tema - rezolvări

<html5media height="720" width="1280">https://www.algopedia.ro/video/2017-2018/2018-02-22-lectie-info-28-720p.mp4</html5media>


Rezolvări aici [1]

Temă

Tema 28: să se rezolve următoarele probleme (program C trimis la vianuarena):

Rezolvări aici [2]