Difference between revisions of "Main Page"

From Algopedia
Jump to: navigation, search
 
 
(35 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 2: Line 2:
 
= Algopedia =
 
= Algopedia =
  
== Cercul de informatică ==
+
== [[Cercul de informatică IQ Academy]] ==
* [[Cercul de informatică: reguli și informații | Reguli şi informații, download]]
+
[[Cercul de informatică IQ Academy]] este un curs oferit de [http://iqacademy.ro/ IQ Academy], o inițiativă a [http://francu.org/ Fundației Frâncu pentru progres și educație] ce își propune formarea unor minți algoritmice, cu putere de abstractizare, cu “gândire computațională”, termen apărut relativ recent și susținut de oameni precum Mark Zuckerberg, creatorul Facebook.
* [[Cercul de informatică - arhiva | Arhiva]]
+
 
* [[Cercul de informatică - sfaturi pentru olimpiadă | Sfaturi pentru olimpiadă]]
+
 
* [[Cercul de informatică: pregătirea în vacanța de vară pentru elevii de gimnaziu | Pregătirea în vacanța de vară pentru elevii de gimnaziu]]
+
 
 +
== [[Cercul de informatică gimnaziu]] ==
 +
[[Cercul de informatică gimnaziu]] este o colecție de lecții de algoritmi și programare pentru clasele V-VIII. Lecțiile acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm "dopajul" (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sînt împărțite astfel încît să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții la fiecare clasă. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sînt concursuri cu participare de acasă, ele dublînd lecția din acea săptămînă.
 
<br/>
 
<br/>
=== Gimnaziu (Isabela Coman, Dan Spătărel) ===
 
<span style="color: red">'''Secțiune în curs de actualizare'''</span>
 
* [[Cercul de informatică, liceul Tudor Vianu, clasa a VI-a, anul 2015-2016]] (ziua, ora, laboratorul TBD)
 
* [[Cercul de informatică, liceul Tudor Vianu, clasa a VII-a, anul 2015-2016]] (joi 13:30-15:30, laboratorul TBD)
 
* [[Cercul de informatică, liceul Tudor Vianu, clasa a VIII-a, anul 2015-2016]] (miercuri 13:30-15:30, laboratorul TBD)
 
=== Liceu (Dan Spătărel) ===
 
* [[Cercul de informatică, liceul Tudor Vianu, clasa IX/X, anul 2015-2016]] (vineri 11:30-13:30 în CP)
 
* [[Cercul de informatică, liceul Tudor Vianu, clasa XI/XII, anul 2015-2016]]  (vineri 13:30-15:30 în CP)
 
 
<br/>
 
<br/>
  
== Grupuri de discuții ==
+
== Cercul de informatică, colegiul Tudor Vianu, 2012-2020 ==
* '''Grup de discuții clasele a 6<sup>a</sup>''': grupul de informatică al claselor a 6<sup>a</sup> se numește ''clubul gânditorilor''. Înscrierea este '''obligatorie''' pentru cei ce vin la cercul de informatică și '''opțională''' pentru ceilalți. [[Instrucțiuni înscriere Clubul gânditorilor|Instrucțiuni de înscriere aici]].
+
Găsiți aici detalii despre [[Cercul de informatică - Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu]] desfășurat în perioada 2012-2020.
* '''Grup de discuții clasele a 7<sup>a</sup>''': grupul de informatică al claselor a 7<sup>a</sup> se numește ''clubul campionilor''. Înscrierea este '''obligatorie''' pentru cei ce vin la cercul de informatică și '''opțională''' pentru ceilalți. [[Instrucțiuni înscriere Clubul campionilor|Instrucțiuni de înscriere aici]].
+
<br/>
* '''Grup de discuții clasele a 8<sup>a</sup>''': grupul de informatică al claselor a 8<sup>a</sup> se numește ''clubul înțelepților''. Înscrierea este '''obligatorie''' pentru cei ce vin la cercul de informatică și '''opțională''' pentru ceilalți. [[Instrucțiuni înscriere Clubul înțelepților|Instrucțiuni de înscriere aici]].
 
* '''Grup de discuții clasele a 9-a - a 12-a''': Înscrierea este '''obligatorie''' pentru cei ce vin la cercul de informatică. Pentru înscriere, trimiteți un e-mail gol la adresa <tt>liceu-subscribe (LA) varena.ro</tt>.
 
 
<br/>
 
<br/>
  
 
== Data Structures and  Algorithms ==
 
== Data Structures and  Algorithms ==
 +
A future translation to English. Work in progress.
 
* [[Introduction to Algorithms]]
 
* [[Introduction to Algorithms]]
 
* [[Introductory Exercises]]
 
* [[Introductory Exercises]]

Latest revision as of 09:55, 12 October 2019

Algopedia

Cercul de informatică IQ Academy

Cercul de informatică IQ Academy este un curs oferit de IQ Academy, o inițiativă a Fundației Frâncu pentru progres și educație ce își propune formarea unor minți algoritmice, cu putere de abstractizare, cu “gândire computațională”, termen apărut relativ recent și susținut de oameni precum Mark Zuckerberg, creatorul Facebook.


Cercul de informatică gimnaziu

Cercul de informatică gimnaziu este o colecție de lecții de algoritmi și programare pentru clasele V-VIII. Lecțiile acoperă programa de olimpiadă, dar nu se opresc aici, scopul final fiind de a forma minți algoritmice și a crea informaticieni cu cunoștințe de bază complete. În acest sens evităm "dopajul" (predarea în avans a unor cunoștințe, fără a preda prerechizitele necesare, în scopul obținerii unor rezultate mai bune la olimpiadă). Lecțiile sînt împărțite astfel încît să acopere anul școlar în ritmul de o lecție pe săptămînă, circa 40-44 de lecții la fiecare clasă. Fiecare lecție durează două ore. Unele lecții sînt concursuri cu participare de acasă, ele dublînd lecția din acea săptămînă.

Cercul de informatică, colegiul Tudor Vianu, 2012-2020

Găsiți aici detalii despre Cercul de informatică - Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu desfășurat în perioada 2012-2020.

Data Structures and Algorithms

A future translation to English. Work in progress.


Contact

Puteți contacta creatorul acestui site, Cristian Frâncu, la cristian@francu.com