Difference between revisions of "Psihologia concursurilor de informatică"

From Algopedia
Jump to navigationJump to search
 
Line 1: Line 1:
'''Notă''': Am publicat această carte în 1997 la Editura L&S Infomat. În 20 de ani s-au schimbat multe. Materia predată s-a schimbat mult. Concursurile s-au schimbat mult. Limbajele C și C++ au înlocuit aproape complet limbajul Pascal la concursuri. Mai ales, eu cel de acum nu mai sunt de acord cu unele principii, moduri de exprimare și stiluri de programare din această carte. Totuși, ocazional lumea îmi mai cere o copie a ei și mă simt jenat să le trimit un fișier Word (apropo de principii). De aceea, am publicat cartea online. Am păstrat tot conținutul original, făcând doar modificări minime de formatare pentru compatibilitatea cu MediaWiki (cuvântul „migălos” abia începe să descrie aceste modificări). — Cătălin, București, 2 martie 2018.
+
'''Notă 1''': Există și o [https://github.com/CatalinFrancu/psycho variantă Latex] a acestei cărți.
 +
 
 +
'''Notă 2''': Am publicat această carte în 1997 la Editura L&S Infomat. În 20 de ani s-au schimbat multe. Materia predată s-a schimbat mult. Concursurile s-au schimbat mult. Limbajele C și C++ au înlocuit aproape complet limbajul Pascal la concursuri. Mai ales, eu cel de acum nu mai sunt de acord cu unele principii, moduri de exprimare și stiluri de programare din această carte. Totuși, ocazional lumea îmi mai cere o copie a ei și mă simt jenat să le trimit un fișier Word (apropo de principii). De aceea, am publicat cartea online. Am păstrat tot conținutul original, făcând doar modificări minime de formatare pentru compatibilitatea cu MediaWiki (cuvântul „migălos” abia începe să descrie aceste modificări). — Cătălin, București, 2 martie 2018.
  
 
----
 
----

Latest revision as of 13:45, 31 March 2018

Notă 1: Există și o variantă Latex a acestei cărți.

Notă 2: Am publicat această carte în 1997 la Editura L&S Infomat. În 20 de ani s-au schimbat multe. Materia predată s-a schimbat mult. Concursurile s-au schimbat mult. Limbajele C și C++ au înlocuit aproape complet limbajul Pascal la concursuri. Mai ales, eu cel de acum nu mai sunt de acord cu unele principii, moduri de exprimare și stiluri de programare din această carte. Totuși, ocazional lumea îmi mai cere o copie a ei și mă simt jenat să le trimit un fișier Word (apropo de principii). De aceea, am publicat cartea online. Am păstrat tot conținutul original, făcând doar modificări minime de formatare pentru compatibilitatea cu MediaWiki (cuvântul „migălos” abia începe să descrie aceste modificări). — Cătălin, București, 2 martie 2018.


Această carte îi este dedicată fratelui meu Cristi, căruia îi datorez o mare parte din cunoștințele mele în domeniul programării. Un gând bun pentru familia mea și pentru prietenii mei, care mi-au luat toate îndatoririle de pe umeri cât timp am scris cartea de față. Fără înțelegerea și răbdarea lor, nu mi-aș fi putut duce munca la bun sfârșit.